393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A camembert és a BBQ tarja a legnépszerűbb grillkaja!

10perc.hu
2021. 08. 11.
A camembert és a BBQ tarja a legnépszerűbb grillkaja!

A július 31-én zárult kutatás résztvevői 60 közkedvelt grillfogás közül választhatták ki 10 kedvencüket.

Nagy meglepetést hozott a Mit eszik az ország? - Nagy grillfelmérése. Közel 1500 internetező – 70 százalékban nők – véleménye alapján készült kutatás megmutatta, hogy itthon legszívesebben sajtot teszünk a grillrácsra, de a húsok mellett a legjobb 5 közé került még gomba és cukkini is.

A július 31-ig zajló kutatás résztvevői 60 közkedvelt grillfogás közül választhatták ki 10 kedvencüket. Az eredmény azt mutathatja, hogy a zsírszegény életmódra törekvők, valamint a vegetáriánusok és vegánok által is fogyasztható grillfogások összesített népszerűsége meghaladja a klasszikus húsételekét.

A camembert sajt minden településtípusnál a legnépszerűbb, kivéve a nagyvárosokat, ahol első lett a mézes-mustáros csirkemellfilé. A voksolók fele havonta 1-2 alkalommal sütöget, 31 százalék hétvégenként, és alig akadt, aki még sosem próbálta a grillezést.



A felmérés érdekessége, hogy két nemek szerinti al-listát is készíthettek a szervezők. A nők körében a tarját a grillezett cukkini váltotta fel, így a top 3 női kedvenc közé húsos grillétel nem került be. A férfiaknál vezet a BBQ tarja, második a bajor grillkolbász, harmadik helyezett a grill hamburger (marhahúspogácsa).

Az idősebb korosztályok kedvencei között valamivel több hús bukkan fel, mint a fiatalabb válaszadóknál: de az említett marhahúspogácsa inkább a legfiatalabb korosztályban népszerű, míg a kolbászok, csirkeszárnyak és BBQ ételek inkább az 50 év feletti korosztályban tarolnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek