Mai névnap:

Budapestről irányítja kelet-európai nyitását az MG Motor

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MG Motors

A márkát jelenleg 17 nyugat-európai országban forgalmazzák, több mint 400 MG márkakereskedés és szervizpont működik a régióban.

Budapesten hozza létre regionális központját az MG Motor, a brit eredetű márka innen koordinálja majd terjeszkedését a kelet- és közép-európai régióban.  Márciusban jelentették be, hogy az MG megjelenik a magyar piacon is. Az MG (Morris Garrages) márkát tulajdonosa, a kínai SAIC Motor Corporation újra kívánja pozícionálni Európában.

Az Egyesült Királyságon kívüli európai terjeszkedését 2019 végén indította el a hollandiai székhelyű MG Motor Europe létrehozásával. A márkát azóta 17 nyugat-európai országban forgalmazzák, jelenleg több mint 400 MG márkakereskedés és szervizpont működik a régióban.

Az MG expanziós stratégiája részeként Közép- és Kelet-Európa felé fordul, ennek egyik első lépéseként 2022-ben Magyarországon kezdi forgalmazni autóit. A tervek szerint szeptemberben 15 márkakereskedés kezdi forgalmazni az MG modelljeit, amelyek között benzines, elektromos és plug-in hibrid változat is van. Magyarországon az első teljes évben 1500-2000 jármű eladását látják reálisnak.
Hirdetés
Hirdetés