393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Botrány az asztaliteniszezőknél! A tokiói olimpikon Pergelt kitették a női válogatottból!

10perc.hu
2021. 09. 19.
Botrány az asztaliteniszezőknél! A tokiói olimpikon Pergelt kitették a női válogatottból!

Bátorfi Zoltán, a női asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya - szakmai és morális okokra hivatkozva - nem számít a jövőben Pergel Szandrára, aki értetlenül áll a történtek előtt, amit a szakember személyes bosszújának érez.

Úgy tűnik, a tokiói olimpia árnyékában meghúzódó viták és konfliktusok az ötkarikás játékok múltával felszínre törnek több sportágban. A 10perc.hu korábban már írt az úszóknál zajló eseményekről, míg most az asztaliteniszezőknél borult ki a bili. Bátorfi Zoltán a női válogatott szövetségi kapitánya ugyanis kirakta a csapatból a háromszoros Eb-bronzérmes Pergel Szandrát.

Bátorfi Zoltán megerősítette az MTI-nek, hogy Pergel valóban az ő javaslatára nem tagja már a válogatottnak, így a szeptember 28-án kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra utazó csapatban sem számol már vele, amelyet az elnökség hétfőn hagy jóvá. Pergel nemcsak az Eb-ről marad le, nem számítanak rá a következő olimpiai ciklusban, s a válogatott edzéseit sem látogathatja.

„Voltak Szandrával személyes és morális problémáim már az olimpia előtt, de az alatt is. Illetve az elmúlt időszakban az eredményei annyira azért nem voltak már jók, hogy most beválogassam. Az új olimpiai ciklusban pedig szeretném beépíteni a fiatalokat" - jelentette ki a szövetségi kapitány.



A 32 éves Pergel a Kossuth Rádiónak azt mondta, a válogatottból való kizárása nem más, mint a szövetségi kapitány személyes bosszúja, mert egyszerűen nem tudta elviselni, hogy a játékos szerint nem lehet szövetségi kapitányként problémát úgy kezelni és menedzselni, ahogyan ő azt az egész olimpiai ciklus alatt tette.

„Huszonhat éve pingpongozok, erre tettem fel mindent, és akkor ő itt egyik pillanatról a másikra mindent elvág. Ő engem egy szerdai napon, húsz év után kirúgott a válogatottból, és akkor nekem azt az indokot nem is mondta, amit az újságban olvastam. Ha fiatalít ugyanis, akkor miként létezik, hogy még edzésre sem mehetek, és tavaly az olimpiai selejtezőben nem a nagyon jó fiatalok, hanem egy idősebb, korábbi játékos felé nyúlt” – mondta Pergel.

A játékos kiemelte, a vele történtek érintik Szudi Ádámot is, akivel vegyes párosban ott lehetett a tokiói olimpián, és jó eséllyel indulhattak volna a sikeres kvalifikációért a párizsi ötkarikás játékokra is.



Pergel úgy fogalmazott, az egész csapaton belül voltak konfliktusok, tehát nemcsak ő, hanem több ember volt érintett, és nem érti, miért egyedül ő lett a felelős. Sokáig zökkenőmentesnek érezte a munkakapcsolatát Bátorfi Zoltánnal, a problémák két és fél hónappal ezelőtt jelentkeztek.

„Nem sértődöttség van bennem, hanem iszonyatos csalódás, hogy ez a mai világban megtörténhet. Van egy kapitány, akinek olyan teljhatalma van, hogy senki nem kéri tőle azt számon, mi és hogyan történt" – nyilatkozta az asztaliteniszező, aki hozzátette, teljesen tanácstalan, hogy egy ilyen helyzetben mit tehet egy sportoló.

Főkép forrása:
Facebook/Magyar Asztalitenisz Szövetség

További cikkek