395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bombamerénylet! Felrobbantották Herszonban az oroszbarát vezetőt!

10perc.hu
2022. 06. 25.

Életét vesztette a dél-ukrajnai Herszon megye hivatalnoka, a Család-, Ifjúsági- és Sporthivatalának vezetője, miután bomba robbant az autójában.

A jelek szerint egyre hatékonyabb a megszállt területeken kibontakozó ukrán ellenállási mozgalom. Eleinte csak békés tüntetésekről szóltak a hírek a dél-ukrajnai Herszonban, Melitopolban és más városokban. Az idő előrehaladtával azonban az ukrán ellenállás szintet lépett: sorozatosak a támadások az oroszok által kinevezett hivatali emberek ellen.

A Moszkva által kinevezett, oroszbarát Herszon megyei közigazgatás hivatalnoka, Dmitrij Szavlucsenko autójában pokolgép robbant, a merénylet következtében a férfi életét vesztette. A megszállt területeken sorozatosan követnek el támadásokat az oroszok által kinevezett adminisztráció emberei ellen, ez az első igazolt eset, mely halállal végződött.

Herszon régió Család-, Ifjúsági- és Sporthivatalának vezetője, a barátom ma életét veszítette – közölte Telegram-üzenetben Kirill Sztremuszov, a megye helyettes vezetője. Terrorcselekmény történt – tette hozzá.



Moszkva hozzá hű emberekből katonai-polgári közigazgatást állított fel a megszállt dél-ukrajnai területeken. A rubelt vezették be fizetőeszközként, az orosz televíziós csatornák adásai, illetve az orosz internetszolgáltatás vált általánossá. A régióban élők egyszerűsített eljárással folyamodhatnak orosz állampolgárságért Putyin elnök rendelete értelmében.

Herszon megye Kijevhez hű adminisztrációs vezetőjének tanácsadója üdvözölte az akciót. Partizánjaink egy oroszbarát aktivistát, egy hazaárulót öltek meg – mondta Szerhij Klan a The Moscow Times jelentése szerint.

Főkép forrása:
The Moscow Times

További cikkek