393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bojkottálják az amerikaiak a pekingi téli olimpiát?

10perc.hu
2021. 11. 17.
Bojkottálják az amerikaiak a pekingi téli olimpiát?

Joe Biden elnök november végén jelentheti be, hogy jóváhagyja az Egyesült Államok távolmaradásáról szóló indítványt.

Ha mindaz bekövetkezik, amiről a The Washington Post írt, akkor egy újabb csonka olimpiát rendezhetnek rövidesen február 4. és 20. között. A lap szerint ugyanis az Egyesült Államok diplomáciai bojkottot tervez, és sportolói sem indulnak Pekingben, a februári téli ötkarikás játékon. Érdekes, hogy Biden és Hszi Csin-ping kínai elnök keddi online megbeszélésén az olimpia szóba sem került.

A végső döntés még nem született meg, de Joe Biden elnök november végén azt fogja bejelenteni, hogy jóváhagyja az Egyesült Államok távolmaradásáról szóló indítványt. Az a lépés amerikai részről válasz lesz azokra a jogsértésekre, amelyeket az Egyesült Államok Kínának tulajdonít, az ujgur kisebbség erőszakos elnyomását róva fel Pekingnek. Kína kategorikusan visszautasítja a vádakat.



Amint arról a 10perc.hu korábban beszámolt, idén májusban Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke a pekingi olimpia diplomáciai bojkottjára szólította fel a nemzetközi közösséget, az Egyesült Államok Nemzeti Olimpiai Bizottsága ugyanakkor azt közölte: ellenez egy ilyen lépést, s a világ legfejlettebb országait tömörítő G20-csoport vezetői is kiálltak a kínai olimpia mellett október végi római csúcstalálkozójukon.

Főkép forrása:
CNBC

További cikkek