393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

BL: a Fradi simán túllépett a litván bajnokon

10perc.hu
2021. 07. 27.
BL: a Fradi simán túllépett a litván bajnokon

Ezzel a sikerrel a Ferencváros lett az első magyar csapat, amelynek sikerült egymás után háromszor is odaérnie valamely európai kupasorozat csoportkörébe.

Amint az az előzetes várakozások alapján elvártak a szurkolók, maga a csapat és a klubvezetés, a Ferencváros labdarúgó csapata immár a második selejtező kört is sikerrel vette a Bajnokok Ligájában. A zöld-fehérek eddig mind a négy találkozójukat megnyerték.

Tegnap a hazai odavágón szerzett kétgólos előny megőrzése volt a legfontosabb célja a Fradinak, és a csapat nemcsak teljesítette ezt az elvárást, de 3-1-re győzött a litván bajnok Zalgiris Vilnius otthonában.

Ezzel a zöld-fehérek 5-1-es összesítéssel továbbjutott a Bajnokok Ligája 2021/2022-es selejtezőjének harmadik körébe. A csapat következő ellenfele a cseh aranyérmes Slavia Prága lesz, az első mérkőzést 2021. augusztus 4-én 20.00-tól Budapesten rendezik, míg a visszavágóra egy héttel később, augusztus 10-én kerül sor.

A Litvániában elért továbbjutással az is biztossá vált, hogy a Ferencváros 2019 és 2020 után zsinórban harmadszor is résztvevője lesz az európai csoportkörös küzdelmeknek. Ez a bravúr eddig egyetlenegy magyar klubnak sem sikerült, amióta ezt a lebonyolítási rendszert bevezette az UEFA.

Amennyiben Peter Stöger vezetőedző együttese legyőzi a Slaviát is és bejut a BL-kvalifikáció rájátszásába, majd azt is sikerrel veszi, akkor ismét BL-csoportkörös lesz. Ha a Slavián túljut a Fradi, de a BL-rájátszásban kikap, akkor az Európa Liga csoportkörébe kerül.

Ha pedig alulmarad a prágai csapattal szemben, az EL-rájátszáson át győzelemmel az Európa Liga csoportszakaszába, vereséggel pedig az Európa Konferencia Liga csoportkörébe vezethet az út.



Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló

Zalgiris Vilnius (litván)-Ferencvárosi TC 1-3 (0-1)

Vilnius, 2000 néző, v.: Erik Lambrechts (belga)

Zalgiris Vilnius: Gertmonas - Mikoliunas, Ljubisavljevic, Diaw, Bopesu - Onazi (Kis, 61.), Uzela, Verbickas - Kyeremeh (Jarusevicius, 87.), Sylvestr (Tadic, 61.), Vidémont.

Ferencváros: Dibusz - Csontos, S. Mmaee, Blazic (Vécsei, 76.), Wingo - Somalia (Sigér, 56.), Zachariassen, Haratin - Tokmac (Zubkov, 70.), Uzuni (Mak, 76.), R. Mmaee.

Gólszerzők: Diaw (93.), illetve R. Mmaee (44., 72.), Mak (94.)

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek