393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A biztonság és a kényelem az első a trendi irodákban

10perc.hu
2021. 10. 18.
A biztonság és a kényelem az első a trendi irodákban

A nyílt terű irodák már nem működőképesek, az új generációk más igényekkel jelennek meg a munkaerőpiacon.

Másfél évvel ezelőtt, a Covid-19 hatására olyan helyzet állt elő az iroda design piacon, amire senki nem számított, és amire senki nem volt felkészülve. Beigazolódott, hogy a nyílt terű irodák már nem működőképesek, az új generációk más igényekkel jelennek meg a munkaerőpiacon. Hirtelen és kényszerű átalakítások kezdődtek meg, amelyekben jelentős szerep jutott a tértervező és kivitelező cégeknek.

A home office elterjedésével megszűnt a hatalmas területű irodahelyiségek funkciója, sokan döntöttek amellett, hogy kisebb irodába költöznek vagy a meglévőt más funkciók mentén alakítják át. Az a tendencia figyelhető meg, hogy a munkaállomások számának kárára növekszik a szociális zónák mérete, úgynevezett phone boothokat, inspiration boothokat, elvonulósarkokat hoznak létre, amelyek lehetővé teszik mind a kollégák közötti távolságtartást, mind az elmélyült, koncentrált munkavégzést.



Előtérbe kerül a kényelem is a biztonság mellett. Az irodai székeknél, a tárgyalószékeknél lényegesebb berendezési tárgyak lettek a kényelmi bútorok, úgymint a puffok, a szófák, illetve az egyedi kárpitozott ülőalkalmatosságok. A csendes környezetet pedig az akusztika befolyásolásával, paravánok, különféle felfüggesztett elemek, a hang terjedésének irányát módosítani képes panelek alkalmazásával valósítják meg.

Főkép forrása:
Ahrend

További cikkek