Mai névnap:

Bereményi Géza az Artisjus Irodalmi Nagydíjasa

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: MTI/MTVA

Az Artisjus Egyesület 2006-ban hozta létre az Artisjus Irodalmi Díjakat, az elismerés célja az előző év egy kiemelkedő, különösen értékes alkotásának jutalmazása.

Bereményi Géza kapja idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat Azóta is élek című összegyűjtött novelláskötetéért, valamint teljes írói életművéért. A fődíjas mellett G. István László, Fenyő D. György, Keresztury Tibor és Gyimesi Emese vehet át elismerést egy-egy kötetéért, négy kategóriában.

Az Artisjus Egyesület 2006-ban hozta létre az Artisjus Irodalmi Díjakat. Az elismerés célja az előző év egy kiemelkedő, különösen értékes alkotásának jutalmazása, a további díjak pedig ösztönzésül szolgálnak a tehetségüket már bizonyított művészek munkájához. Alapítása óta összesen 79 kitűnő költő és író kapott Artisjus-díjat.

A díjazottakról irodalomtörténészekből és írókból álló bizottság dönt, a testületben idén Báthori Csaba, Bazsányi Sándor, Grecsó Krisztián, Margócsy István, Reményi József Tamás, Szilágyi Zsófia, valamint az idén márciusban elhunyt Szkárosi Endre vett részt.
Hirdetés
Hirdetés