393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ben & Jerry fagyibotrány Izraelben

10perc.hu/Shiri Zsuzsa/MTI
2021. 07. 20.
Ben & Jerry fagyibotrány Izraelben

Az amerikai Ben & Jerry nem árulja tovább fagylaltjait az általa "megszállt palesztin területnek" nevezett helyeken Izraelben.

A nagyvállalat nem határozta meg, hogy Izraelnek pontosan mely részeit kívánja bojkottálni, bár minden bizonnyal az 1967-ben Jordániától elfoglalt Ciszjordániára és Kelet-Jeruzsálemre utalt - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Azt is közölték, hogy ugyanakkor Izraelben továbbra is elérhetőek lesznek a cég fagylaltjai, ami várhatóan az 1967-es határok előtti Izrael területét jelenti.

"Úgy gondoljuk, hogy nem felel meg az értékeinknek, ha a Ben & Jerry fagylaltjait a megszállt palesztin területeken értékesítik. Halljuk és megértjük rajongóink és üzleti partnereink erről velünk megosztott aggályait" - írta a cég a Twitteren.

Naftali Bennett miniszterelnök tévedésnek nevezte a döntést, és megígérte, hogy teljes erejéből harcolni fog ellene. "A Ben & Jerry úgy döntött, hogy Izrael-ellenes fagylaltnak minősíti magát". "Ez erkölcsi hiba, és hiszek benne, hogy üzleti hibának is fog bizonyulni" - mondta Bennett.

A ciszjordániai településeken élő, nagyjából félmillió izraelit képviselő Jesa tanács ellenbojkottot hirdetett, és felszólította az izraelieket, hogy ezen a nyáron csakis helyi fagylaltmárkákat vegyenek.

Főkép forrása:
https://twitter.com/benandjerrys

További cikkek