393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Bacon, ahogy még nem gondoltál rá…

10perc.hu
2021. 08. 02.
Bacon, ahogy még nem gondoltál rá…

A baconnel kapcsolatban a legtöbb embernek az angol reggeli jut az eszébe, vagy esetleg a baconbe tekert májra, csirkemellre, ám ennél sokkal több ételhez passzol.

A rengeteg sütős-főzős műsornak köszönhetően egyre többet kapnak kedvet ahhoz, hogy kipróbálják magukat a tűzhely előtt. A konyhában igazán járatosak azonban azt is tudják, hogy egy-egy hozzávalót milyen sokoldalúan fel lehet használni. Itt van például a bacon. Mutatunk néhány ötletet, hogyan tudod a baconnel új szintre emelni a konyhaművészetedet.

Ha például vendégeket vársz és poogácsával szeretnéd megkínálni őket, azt is elkészítheted baconnel. A recept nem ördöngösség: a túrós, 60 dekányi lisztből készült pogácsatésztához 20 dkg-nyi, apró kockára vágott, előre megpirított bacont teszünk, a tésztát a szokásos módon megkelesztjük, majd kisütjük.



Ha a sós tésztáknál maradunk, a quiche-eket is feldobhatod baconnal, akár a szeletelt, akár a kockázott változatával. Ha az előbbit választod, érdemes a nyers pitetésztára fektetni őket, majd erre jöhet a quiche tölteléke, legyen az spárgás, spenótos, négysajtos vagy húsos. Ha a kockázott változat mellett döntenél inkább, pirítás után egyszerűen csak keverd bele a quiche töltelékébe, és sütés után kész is az isteni étel!

Mivel muffinból is létezik sós változat, méghozzá rengeteg, nem árt megjegyezni, hogy itt is van baconös opció. Az egyszerű sós muffin alaptésztát játszi könnyedséggel feldobhatod egy kis túróval, kaporral és baconnel, de társíthatod akár különféle (például füstölt vagy márvány-)sajttal is. Ha pedig egy kissé rendhagyóbb baconös muffin receptre vágysz, olyat is mutatunk.



Sőt, még a palacsinta egyik alapanyagaként is megállja a helyét. Itt elsősorban az amerikai, kisebb és vaskosabb palacsintára gondolunk, aminek a sós változatának a tésztájába is beleszórhatsz előreaprított bacont, de akár egy sós tésztájú pancake mellé is eheted a megpirított baconszeleteket.

A bacon a levesekhez is csodálatosan illik. A krémleveseknél például, ha az alap nem az olajon megpirított hagyma, hanem a megpirított baconkockák, igazán különleges ízvilágú leveseket kaphatsz. A megpirított bacon olaján elkészített édesburgonya-, sütőtök- vagy borsóleves fantasztikusan mély, telt ízű finomság lesz, amit ha főzés közben megbolondítasz egy kanál mézzel, tuti, hogy hatalmas lesz a sikered.

Főkép forrása:
pixabay

További cikkek