Mai névnap:

Babos Tímea sérülés miatt, Jani Réka Babos miatt nem indul az olimpián

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: babostimea.hu

A háromszoros világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes Babosnak már a wimbledoni tornán is komoly fájdalmai voltak, de edzésben maradt, bízva abban, hogy az idő múlásával esetleg javul az állapota.

Eljött az a bejelentés, amire igazából senki sem számított. Legjobb női teniszezőnk, a háromszoros világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea sérülése miatt nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján.

A világranglista 121. helyezettje Jani Réka oldalán lépett volna pályára Budapesten, és kettősük az olimpia női páros mezőnyében is szerepelt, az új helyzetben viszont Jani sem vehet részt a tokiói játékokon, így a női párosok mezőnyében nem lesz magyar játékos. Mindezt a Magyar Olimpiai Bizottság Tokióban megerősítette.

„Pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntése mindez. Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett" - közölte Babos a hivatalos honlapján.

Noha nincsenek konkrétumok, annyi kiderült, hogy az alapos egészségügyi vizsgálatok - MRI, ultrahang, röntgen - alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kellett lépnie az olimpiától, és egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem játszhat.

Babos és az orvosok is elvetik a műtét lehetőségét, az viszont biztos, hogy semmiféle megterhelő munkát nem végezhet. Hozzátette, ezt a csípősérülést valószínűleg egy korábbi Achilles-ín-gyulladás okozta, ami egy megváltozott testterhelést eredményezett.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés