394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Az iskolákra mégsem vonatkoznak az új fűtési szabályok! Olyan meleg lehet az intézményekben, amilyet csak akarnak!

10perc.hu
2022. 09. 20.

A tanintézetek mellett a kórházak, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények is mentesülnek az energiakorlátozások alól.

Sokan felkapták a fejüket múlt szombaton, amikor a rendkívüli Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, a 18 fokos fűtési korlátozások csak a gimnáziumokra értendők, az általános iskolákban akár 20 Celsius fokban is ülhetnek egész nap a gyermekek.

Nos, az ATV Híradó utána járt mindennek, és kiderült, sem az általános, sem pedig a középiskolákra nem vonatkozik az energiakorlátozás, ugyanúgy, mint a kórházak, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények esetében.

Ugyanis megkeresésükre a kormány válaszként megírta, hogy „a jogszabály nem azt tartalmazza, hogy a köznevelési intézményekben legfeljebb 18-20 fok legyen, hanem azt, hogy legalább ennyinek kell lennie. Szigorúbb hőmérséklet korlátozás csak az állami közintézményekben, például a minisztériumokban van elrendelve.

Ez pedig azt jelenti, hogy az iskolákra mégsem vonatkoznak az új fűtési szabályok. Olyan meleg lehet az intézményekben, amilyet csak akarnak, egyáltalán nincs hőmérsékleti korlát az oktatási intézményekben.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek