Mai névnap:

Az Audi bemutatja a Skysphere-t: egy futurisztikus, baljós kinézetű EV roadster

10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Audi

Az Audi legújabb koncepcióautója egy elegáns, baljós kinézetű elektromos kabrió Skysphere néven, amely ötvözi a Batmobile-szerű technológiákat a luxusautók kényelmével.

A Skysphere, egy elektromos hajtású, 4-es szintű önvezetésre, részben alakváltásra képes roadster, amelynek elképesztő megjelenését az 1937-től 1938-ig gyártott Horch 853 roadster inspirálta, a formaterve az Audi kaliforniai dizájnstúdiójában készült.

A belső teret az 1930-as évek art-deco stílusa inspirálta, az üléseket fenntarthatóan gyártott mikroszálas szövet burkolja, a díszbetétek eukaliptuszfából és műbőrből készültek.

Amikor önvezetőként használják aSkysphere-t, a „BY WIRE" rendszerű kormánykerék és a pedálok visszahúzódnak a műszerfalba, amitől még tágasabbá válik a kabin. Szinte minden funkciót egy hatalmas, 1415 mm széles és 180 mm magas érintőképernyőről lehet vezérelni, fizikai gombok alig vannak, a fejtámlába légbeömlő nyílásokat rejtettek, hogy télen se kelljen feltétlen becsukni a tetőt.

Ezt nevezzük progresszív luxusnak” - mondta Henrik Wenders, az Audi vezetője a jármű digitális bemutatójának keddi médiaeseményén.

Az Audi azt tervezi, hogy 2033 -ig kizárólag elektromos járműveket kínál, miután 2026 -ban bevezette utolsó, belső égésű motorral szerelt járművét.

Az Audi vezetői szerint a jármű lényegében „két jármű egyben”. Az első egy agresszív vezetésű roadster, amely körülbelül négy másodperc alatt képes elérni a 60 km / órát, és körülbelül 553 nyomatékot kínál. A második egy nagy túrakocsi, amely önmagát hajtja, és alakváltó képességének hála, utastere nagyobb éls kényelmesebb lesz.

Ez nem csak egy tervezési tanulmány, hanem egy koncepció, amely megmutatja nekünk, belül és kívül, hogy mi lehetséges” - mondta Wenders. „Ez egy olyan koncepció, amely bemutatja nekünk, hogyan egyesítjük az autóvezetési élményt a magával ragadó digitális élménnyel. Ez kettő az egyben. 

Hirdetés
Hirdetés