393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Australian Open: szinte el sem kezdődött, már véget is ért egyesben Fucsovicsnak és Udvardynak

10perc.hu
2022. 01. 17.
Australian Open: szinte el sem kezdődött, már véget is ért egyesben Fucsovicsnak és Udvardynak

Ma hajnalban két magyar lépett pályára az idei első Grand Slam-tornán, és mindketten vereséget szenvedtek.

A legtöbb hazai teniszrajongó nagy várakozással tekintett az idei első Grand Slam-versenyre, az Australian Openre, és abban reménykedett, hogy a világranglistán már 35. Fucsovics Márton képes lesz megismételni tavalyi szereplését, amikor a harmadik körig jutott Melbourne-ben.

Nos, a szurkolóknak ezúttal csalódniuk kellett, ugyanis a legjobb férfi teniszezőnk rögtön az első fordulóban kiesett az ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokságon. Ráadásul attól a szerb Dusan Lajovicstól kapott ki 3 óra 24 perc alatt 6:3, 4:6, 6:1, 6:7 (6-8), 6:1-re, akit eddig mindig legyőzött.

Fucsovics ötödször szerepelt az Australian Open főtábláján, és először búcsúzott az első fordulóban. Férfi párosban még javíthat, bár Tommy Paul társaként alaposan belehúzott, hiszen a 3. kiemelt Granollers-Pujol/Zeballos duó ellen lép pályára az első fordulóban.



Sajnos ahogy azt várni lehetett, az élete első felnőtt GS-főtáblás meccsét vívó Udvardy Panna szintén kiesett a női egyes első fordulójában. A legfrissebb világranglistán 95. játékos ugyanis a 24. kiemelt, kétszeres melbourne-i bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka ellen lépett pályára, és 65 perc alatt papírforma vereséget szenvedett. A magyar teniszező végül 6:3, 6:1-re veszített.

A női mezőnyben magyar részről Bondár Anna (92.) érdekelt még, ő a 10. helyen kiemelt, tavaly a Roland Garroson döntőt vívó orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával (11.) találkozik kedden. Azaz itt sem a magyar játékos a favorit.

Főkép forrása:
Facebook/Fucsovics Márton

További cikkek