393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Árammal kínozták az oroszok ukrán foglyaikat! Balesetet szenvedett Volodimir Zelenszkij!

10perc.hu
2022. 09. 15.

Az ukránok által nemrég felszabadított Balakliában egy kínzókamrát találtak, ahol ukrán foglyokat vallattak a megszálló erők katonái.

Újabb és újabb bizonyítékok kerülnek elő az oroszok által korábban megszállt, majd az ukránok által felszabadított településeken arról, hogy a megszálló erők sorozatosan követnek el háborús bűnöket. A kijevi régió felszabadítását követően több tömegsírt, megkínzott és kivégzett civilek holttesteit találtak a hatóságok.

Most a harkivi régió visszafoglalását követően fedeztek fel Balakliában a helyi lakosok segítségével egy berendezett kínzókamrát egy épületben – ez fel is került a Twitterre –, ahol ukrán foglyokat tartottak fogva, és a jelek szerint különböző eszközök segítségével vallatták őket. A cella falába ukrán nyelven a Miatyánk imája van bevésve.

Mint kiderült – ezt támasztotta alá Szerhij Bolvinov, a Harkiv Területi Nemzeti Rendőrségi Nyomozó Osztály vezetője is –, a megszállás alatt 40 embert vettek őrizetbe, és a The Guardian riporterének az egyik fogvatartott elmondta, őt több mint 40 napig tartották fogva a város rendőrőrsén, ahol áramütéssel – egy generátorhoz kötött két drót segítségével – kínozták az oroszok.


Egyelőre tisztázatlan körülmények között közúti balesetet szenvedett Kijevben Volodimir Zelenszkij      Fotó: Twitter


Az Artem névre hallgató férfi hozzátette, őt azért vették őrizetbe az oroszok, mert megtalálták az otthonában a testvére fotóját, amin éppen katonaruhában volt. Egy másik balakliai férfit 25 napig tartottak fogva, mert nála egy ukrán zászlót találtak.

Egyelőre tisztázatlan körülmények között közúti balesetet szenvedett Kijevben Volodimir Zelenszkij. Egy személyautó ment neki az ukrán elnök gépjárművének és az őt kísérő konvoj egyik autójának. A balesetet okozó jármű jelenleg még ismeretlen vezetője megsérült az ütközésben, őt a helyszínen ellátták Zelenszkij orvosai.

A TASZSZ információja szerint Zelenszkijt is megvizsgálták az orvosok, de az ukrán elnök sérüléséről nem érkezett jelentés. Megkezdődött a vizsgálat, ám egyelőre még az sem került nyilvánosságra, hogy Kijev melyik részén történt a baleset, illetve milyen származású az a férfi, aki Zelenszkij konvojának ütközött.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek