395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Áprilisban is jár a katásoknak a kedvezmény

10perc.hu
2021. 04. 14.

Minden kisadózónak jár a mentesség, aki az 56 érintett tevékenység valamelyikét végzi, függetlenül attól, hogy fő- vagy melléktevékenységként.

Márciusra és áprilisra sem kell megfizetni a katát mintegy 120 ezer vállalkozásnak. A kéthavi adómentesség a súlyos gondokkal küzdő ágazatokat érinti, többek között a katás fodrászoknak, kozmetikusoknak, személyi edzőknek, zenészeknek, cipészeknek, kárpitosoknak, virágkötőknek, járművezető-oktatóknak és órásoknak sem kell adót fizetni április 30-ig.

A 2021 februárjában már katázó, mentesített tevékenységet folytató kisadózó vállalkozások mentesülnek 2021 márciusára és áprilisára az adófizetési kötelezettség alól, mindenkinek jár a mentesség, aki az 56 érintett tevékenység valamelyikét végzi, függetlenül attól, hogy fő- vagy melléktevékenységként.

A mentesség igénybevétele is egyszerű, az automatikusan jár, a vállalkozónak nem kell kérnie. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elő sem írja a fizetendő közterhet az érintettek adószámláján, vagyis a 120 ezer katásnak semmi teendője ezzel. Ugyanakkor ez a kedvezmény nem csökkenti a 12 millió forintos bevételi értékhatárt.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek