EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

Majdnem 106 millió font a tét! A katari-vb felfedezettjéért, Enzo Fernandezért rekordösszeget fizetne a Chelsea

Sport
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Jean Catuffe

A Benfica augusztusban vásárolta meg a River Plate csapatától 10 millió fontért, most fél év alatt 12-szeres pénzt kereshetne a világbajnokság legjobb fiatal játékosának választott argentin középpályáson.

Úgy tűnik, Roman Abramovics után sem kell szűkölködnie a Chelsea csapatának. Az új tulajdonos, az amerikai milliárdos Todd Boehly ugyanis már eddig sem sajnálta a pénzt a londoni kékek megerősítésére. A klub januárban szerződtette Noni Madueket, Mihail Mudrikot, David Datro Fofanát, Andrey Santost, Benoit Badiashilét és Malo Gustót, valamint kölcsönvette az Atlético Madridtól Joao Felixet.

Nos, a fenti hét új játékos már most több mint 200 millió fontjába került a Chelsea-nek, ám a BBC értesülése szerint a ma este záródó átigazolási piacon még egy nagy dobásra készülnek a londoniak. A klub 105,6 millió fontot ajánlott a Benfica argentin középpályásáért, Enzo Fernandezért, és ez az összeg brit átigazolási rekord lenne, amit jelenleg a Manchester City által kifizetett 100 millió font tart, melyet Jack Grealishért fizettek 2021-ben az Aston Villának.


Ősszel egymás ellen játszott a vb legjobbja, Lionel Messi és a legjobb fiatalnak választott Enzo Fernandez    Fotó: DPPI Media/Laurent Lairys


A Benfica augusztusban vásárolta meg a River Plate csapatától 10 millió fontért Fernandezt, most fél év alatt 12-szeres pénzt kereshetne a világbajnokság legjobb fiatal játékosának választott argentin középpályáson. Egyelőre azonban nincs arra utaló jel, hogy elfogadják-e a Chelsea részletfizetést is tartalmazó ajánlatát.