EUR: 410,55 Ft
USD: 391,90 Ft
CHF: 416,16 Ft
GBP: 475,41 Ft
HRK: 54,34 Ft
RON: 83,51 Ft
RSD: 3,50 Ft

Mai névnap:

Még mindig esnek ki csontvázak a magyar tenisz szekrényéből!

10perc.hu
2021-10-26 15:08:36

A Magyar Tenisz Szövetség első női főtitkára pezsgőt fog bontani, ha végre-valahára lezáródik számukra a múlt összes ügye, és csak a szakmai feladataival foglalkozhat.

Olvass tovább

Kávéfüggő volt, hát nyitott egy saját kávézót

10perc.hu
2021-10-16 11:34:47

Szeretett volna inni egy jó kávét, ezért megalapított egy saját kávéházat Lonkai Márton, a Steamhouse Cafe vezetője, tulajdonosa. Egy évvel a nyitás után megnyertek két kiemelkedő barista bajnokságot, ami az ő életüket is megváltoztatta: saját kapszulákat gyártatott, idén pedig már saját gépekkel készítik azokat.

Olvass tovább

Sokan egy szakítás vagy válás után plasztikáztatják magukat

10perc.hu
2021-10-02 21:31:48

Ha szerelmi csalódás ér, vagy netán az élet más területén kerüli el valakit a siker, nem biztos, hogy a megoldást egy plasztikai sebész jelenti. Hajma Mónika, a plasztikaesztetika.hu weboldal alapítója elárulta, az esetek többségében nem árt, ha szakember tanácsát kérik ki a beavatkozás előtt, hogy valóban szükséges-e a beavatkozás.

Olvass tovább

„Ha egyszer fájt egy fog, az újra fájni fog” – interjú dr. Keszeg Jánossal

10perc.hu/B. Molnár László
2021-02-26 16:15:00

Ha van olyan rendelő, ahova az emberek túlnyomó többsége rettegve lép be, az vélhetően a fogászat. Nem csoda, hogy a legtöbb fogorvos szerint nemcsak a páciens fogával, hanem a lelkivilágával is törődniük kell. Dr. Keszeg János, a Tóváros Laser Dental fogorvosa családi örökségként vitte tovább a szakmát, és nem titkolja, gyermekként ő is remegő lábakkal lépett be a rendelőbe. Teljesen hidegen hagyják a különböző reklámok, ha fogkrémet akar vásárolni, bemegy a boltba, és leveszi az elsőt, ami a kezébe akad. A jelenlegi helyzetről, a megelőzésről, a gyermekek tudatos neveléséről, a szűrőprogramokról, valamint az árképzésről beszélgettünk az interjú során.

Olvass tovább

„Vagy szomjat oltunk vele, vagy egy ételhez választjuk a legmegfelelőbb bort” – interjú Bajor Lászlóval

10perc.hu/B. Molnár László
2021-02-19 16:10:00

A jelenlegi helyzet a borászatokat is nehéz helyzetbe hozta, az ágazat a talpon maradásért küzd. Ugyan minden segítség jól jön, amit az állam ad, de Bajor László borász, a Tolna-Borház tulajdonosa úgy véli, a kreativitás és a szakmai alázat a legfontosabb a túlélésben. A tengerészből előbb kádármester, majd borász lett, aki most már szeretné átadni az általa alapított családi vállalkozást a lányának. Ne csodálkozzon senki, ugyanis Bajor úr állítja, egyáltalán nem furcsa ma már, ha egy nő vezet egy borászatot, hiszen egyrészt egyre több a hölgy az ágazatban, másrészt sok esetben az „orruk” is jobb, mint a férfiaknak.

Olvass tovább

„Amíg ez a támogatási rendszer fennmarad, addig megmarad az ingatlanpiac lendülete is” – interjú Gázsity Milánnal

10perc.hu/B. Molnár László
2021-02-12 13:55:00

Jelenleg igencsak felszálló ágba került az ingatlanpiac, és az érvényben lévő állami támogatási programoknak köszönhetően jelentősen megnőtt a fizetőképes kereslet. A Facehome ingatlaniroda referense, Gázsity Milán szerint a járványhelyzet és a korlátozások miatt az emberek elsősorban olyan házakat, lakásokat keresnek, amely egyrészt megfelelő szobaszámmal rendelkezik, másrészt némi lehetőséget ad a bezártság ellen.

Olvass tovább

„Az e-kereskedelem győztesként jön ki a közeledő válságból” – interjú Pál Zoltán Gáborral

10perc.hu/B. Molnár László
2021-02-02 13:32:23

A belföldi online vásárlások száma és értéke évek óta folyamatosan növekszik, a tavalyi és az idei esztendő azonban rekord év lehet a hazai online kereskedelmi piacon. A több mint 260 weboldalt kiszolgáló ALH Consulting Kft. vezetője, Pál Zoltán Gábor szerint az emberek egyre nagyobb mértékben kezdenek áttérni az életük digitális kiszolgálására. De a sokak által megjósolt gazdasági válságot is túlélheti a szegmens?

Olvass tovább

„Ne az interneten, hanem a valóságban találkozzanak az emberek” – interjú Rigó Gergővel

10perc.hu/B. Molnár László
2021-01-26 15:09:35

Ha beismerjük, ha nem, bizony egyre több a veszély a hihetetlen számban megnövekedett ismerkedős platformokon. Ugyanakkor a legtöbb csak online időtöltésre és csevegésre ösztönöz. Rigó Gergő egy randi app fejlesztőjeként azt vallja, a személyes, élő találkozást semmi sem helyettesítheti.

Olvass tovább

Májusig nem változnak a gyümölcsök árai – interjú Apáti Ferenccel

10perc.hu/B. Molnár László
2021-01-18 12:08:57

A 2020-as tavaszi fagykárok hatásaként a megszokott árintervallum legmagasabb árait is meghaladják a jelenlegi gyümölcsárak, és elképzelhető, hogy a tavasz végéig nem is várható változás. A banán és citrusfélék most valamivel olcsóbbak a piacon, mint az alma, de ez természetes, hisz Dél-Amerikában éppen a legmelegebb nyár tombol. Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke lapunknak adott interjújában elárulta, az alma ára jelentős részben a betárolt készletek alakulásától és a tárolhatóságtól függ, amiben döntő jelentőségű az is, hogy mi történik a legnagyobb európai termelőnél, Lengyelországban.

Olvass tovább

A break megérkezett az utcáról az olimpiára – interjú Tóth Zoltán Lászlóval

10perc.hu/B. Molnár László
2021-01-12 14:20:00

Amire nem sokan számítottak, az bekövetkezett: a break 2024-ben debütál majd a párizsi olimpián. Természetesen a magyar táncosok sem szeretnének lemaradni a nagy premierről, így megalakult és az érdemi munkát is elkezdte már a Magyar Breaktánc Szövetség. A breakről, az utcai tánc népszerűségéről, társadalmi hatásairól, valamint a hazai szövetség céljairól beszélgettünk Tóth Zoltán Lászlóval, a hazai szövetség alapítójával és alelnökével.

Olvass tovább

2021: terjedelmes adózási változások - interjú Marczali Zoltánnal

10perc.hu/B. Molnár László
2020-12-30 11:28:25

Ugyanúgy, mint minden esztendőben, 2021-ben is jelentős változások lesznek az érvényes adózási rendben. A szigorítások elsősorban a kisadózókat (KATA) érintik. Marczali Zoltán, mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, a MASC Kft ügyvezetője segítségével összegyűjtöttük azokat a változásokat, melyek január 1-től érintik az adózást.

Olvass tovább

„Rövidesen jönnek az új magyar dalaim” – interjú Király Viktorral

10perc.hu/B. Molnár László
2020-12-23 11:07:34

Amíg a This Is How I Walk már megkezdte hódító útját a nyugat-európai rádiókban, addig Király Viktor itthon is a könnyűzenei piac meghódítására készül. Írja már a hazai közönségnek szánt dalokat, miközben büszke apukaként az első karácsonyára készül feleségével és kisfiával.

Olvass tovább