EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Nincs végrehajtás az egy éve elhunyt Csollány Szilveszter családja ellen

Sport
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: TV2

Az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok tornász özvegye a sportoló halála óta havonta 745 960 Ft összegű özvegyi járadékra jogosult, és ezt az összeget a fiatalabb közös gyermekük 18. életévének betöltéséig fogja kapni.

Noha bizonyos sajtóhírek arról szóltak, hogy nemcsak nehéz helyzetben van az egy éve koronavírus következtében elhunyt Csollány Szilveszter családja, hanem a soproni otthonukra felvett hitel nem törlesztése miatt még végrehajtás is indult ellenük. Nos, mint az mára kiderült, az utóbbiról szó sincs.

Ugyanakkor az tény, hogy helyesnek bizonyult a Blikk információja, a néhai olimpiai bajnok és felesége 189 394 svájci frankos banki hitelt vettek fel soproni családi házukra, ami mai árfolyamon mintegy 76 millió forint – plusz járulékai – tartozást jelenthet. Az özvegy ráadásul a hitel törlesztése mellett egyedül nevel két tinédzser lányukat is. Ezért házuk tetemes lakáshitelét nem tudta törleszteni.

Csollány Judit a Telex információja szerint a Magyar Torna Szövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is segítséget kért. A szövetség elnöke, Magyar Zoltán azt nyilatkozta, bár átérzik az özvegy gondját, nem tudnak segíteni, a szövetségnek ugyanis tavaly éppen csak sikerült nullára kijönnie.


Az özvegy jogosult az olimpiai arany- és bronzérem után járó életjáradékra     Fotó: MTI/MTVA


Ám a Magyar Olimpiai Bizottság a család segítségére sietett, és a MOB, valamint az özvegy közös közleményt adott ki, amiben leírták, „a jogászokkal és a családdal történt egyeztetést követően ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy nincs folyamatban végrehajtás, a követelés rendezésére minden lehetőség adott.”

Ráadásul az özvegy jogosult az olimpiai arany- és bronzérem után járó életjáradékra. A Honvédelmi Minisztérium a pontos összeget és annak fizetési lejártát is megnevezte.

„Csollány Judit – a sportoló halála óta – havonta 745 960 Ft összegű özvegyi járadékra jogosult. Ezt az összeget a fiatalabb közös gyermekük 18. életévének betöltéséig fogja kapni. Csollány Judit ezt követően is jogosult lesz özvegyi járadékra, amely összegének megállapítására a fenti dátumot követően fog sor kerülni” – olvasható a HM válaszában.