EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Kirúgták Pintér Attilát!

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Az egykori szövetségi kapitányt már másodszor küldik el Mezőkövesdről, de rajta kívül az MTK edzője, Giovanni Costantino is új munkahelyet kereshet.

Már az első napot alaposan kihasználta néhány NB I-es csapat arra, hogy a válogatott vb-selejtezői miatti szünetben változtasson eddigi eredményességén. Ennek alapján a Mezőkövesd, valamint az MTK is megköszönte a vezetőedzője munkáját.

Pintér Attilával a mezőkövesdiek közleménye szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést, utódját később nevezik ki. Az 55 éves szakember 2016-ban dolgozott már Mezőkövesden, aztán tavaly novemberben újra átvette a csapat irányítását. Utódaként a nyáron a Kisvárdától elküldött Supka Attilát emlegetik.

A második regnálása alatt 34 mérkőzésen ült a kispadon, 13 győzelem, 9 döntetlen és 12 vereség volt a mérlege. Az együttes az élvonalban hat forduló óta nyeretlen, ebből négyszer kikapott és a tizedik, jelenleg még éppen bennmaradó helyen áll.

Ugyancsak munkanélkülivé vált Giovanni Costantino, az MTK Budapest labdarúgócsapatának vezetőedzője, akinek a helyét megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz veszi át. Az olasz szakember - aki korábban a szövetségi kapitány Marco Rossi segítője volt - irányításával a kék-fehérek nyolc forduló alatt 10 pontot gyűjtöttek az OTP Bank Ligában, ezzel hetedikként várták a folytatást.