EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Jön az Eagles utolsó szárnyalása – Végleg bezár a Hotel Calfifornia

Kultúra
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: People

A zenekar bejelentette, több mint 50 évnyi turné és világszerte 150 millió eladott album után a közelgő The Long Goodbye turné az utolsó lesz a banda történetében.

Miután több mint fél évszázadon át turnéztak aktívan, az Eagles bejelentette utolsó turnéjának dátumait. A The Long Goodbye elnevezésű turnén búcsúznak a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjai. A Steely Dan nyitja meg a koncerteket, amelyek a tervek szerint szeptember 7-én kezdődnek a New York-i Madison Square Gardenben – írta a People.

„Az Eagles egy csodálatos, 52 éven át tartó karriert élt meg, a világ minden táján játszott az embereknek; életben tartotta a zenét a tragikus veszteségek, megrázkódtatások és sokféle probléma ellenére” − olvasható az együttes közleményében.

Jelenleg még csak az első 13 dátumot jelentették be, a jegyeket július 14-én, helyi idő szerint 10 órakor kezdik árusítani a turnéra, amelyen Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, valamint Vince Gill és Deacon Frey játszik.

„Annyi koncertet adunk mindenhol, amennyit a közönségünk megkíván. Pályafutásunk sokkal tovább tartott, mint azt bármelyikünk is álmodta volna. De mindennek eljön az ideje, és most bezárjuk a kört” − ígéri a zenekar.

A turné várhatóan 2025-ig tart. A zenekar tagjai megjegyezték, hogy a búcsúfutam még a tervezés fázisában van, további dátumokat később jelentenek be.