EUR: 386,71 Ft
USD: 363,21 Ft
CHF: 400,81 Ft
GBP: 445,08 Ft
RON: 77,83 Ft
RSD: 3,30 Ft

Ferenc pápa keresztútja elkerüli a Colosseumot

Külföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Vatican News

A katolikus egyházfő az idén is a hívők nélküli Szent Péter téren vezeti a húsvéti szertartásokat, és online osztja majd az urbi et orbi áldását.

A jelenlegi egészségügyi helyzetben már az egymás utáni második évben hívők nélkül zajlik majd a húsvét a Vatikánban. A szentszéki sajtóközpont által kiadott közlemény szerint egyedül a Virágvasárnap – azaz most vasárnap – a Szent Péter-bazilikában tartandó, Jézus jeruzsálemi bevonulását idéző misét mutatja csak be korlátozott számú résztvevővel Ferenc pápa, ám az ilyenkor szokásos körmenet elmarad, és a híveknek kizárólag csomagolt olajágat osztogathatnak majd a templomoknál.

Nagycsütörtökön Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában mutatja be az olaj- vagy más nevén krizmaszentelő misét, ám délután elmarad a lábmosás szertartása, amelyet az egyházfő korábban börtönökben, betegotthonokban, bevándorlótáborokban tartott. Ugyancsak elmarad a pápa keresztútja a Colosseum falai között, melynek helyszíne ezúttal az üres Szent Péter tér lesz.


A katolikus egyházfő az idén is a hívők nélküli Szent Péter téren vezeti a húsvéti szertartásokat, és online osztja majd az urbi et orbi áldását      Fotó: freepik.com


Szombat este Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában vezeti a vigíliát, amely a szokásos este kilenc óra helyett fél nyolckor kezdődik. Húsvétvasárnap délelőtt az egyházfő a bazilikában mutatja be az ünnepi misét. Délben interneten keresztül mondja el húsvéti üzenetét, és adja urbi et orbi áldását, míg Húsvéthétfőn délben szintén interneten mondja el beszédét.