EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Hat újabb magyar állampolgár jutott ki a Gázai övezetből

Izraeli-palesztin háború
10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: BBC

Ezzel a korábban Gázában tartózkodott tizenöt magyar állampolgárból az a tizennégy, aki szeretett volna eljönni, el is tudott jönni.

Hat újabb magyar állampolgár, köztük négy gyerek, illetve két palesztin családtagjuk jutott ki a Gázai övezetből - jelentette be Szijjártó Péter éjszaka a repülőtéren. Ezzel befejeződött a gázai magyarok evakuálása.

“Éjfélt üt az óra és mi jó hírrel landolunk befejeződött a gázai magyarok evakuálása! Már Egyiptomban vannak és éppen Kairó felé tartanak, ahonnan még a héten hazatérnek” - jelentette ki a Facebook oldalán a külgazdasági és külügyminiszter, aki éjszaka épp Marokkóból érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

Ezzel a korábban Gázában tartózkodott tizenöt magyar állampolgárból – akiknek sokáig nem volt lehetőségük elmenekülni – az a tizennégy, aki szeretett volna eljönni, el is tudott jönni. Az érintettek kisbusszal tartanak az egyiptomi főváros irányába, ahol a szállásuk biztosított, a diplomáciai képviselet dolgozói pedig másnap elvégzik a szükség papírmunkát, és így a héten meg is érkezhetnek Magyarországra menetrend szerinti járattal.

"Egy magyar állampolgár úgy döntött, hogy ott marad Gázában. Neki is lehetősége lett volna ma eljutni a rafahi határátkelőhelyre, s átlépni, ő azonban a felajánlott lehetőség dacára úgy döntött, hogy marad. Vele természetesen kapcsolatot fogunk tartani az elkövetkezendő időszakban is" - mondta a miniszter.