EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Itt van az ősz, itt van újra – vele jönnek a hajnali fagyok

Időjárás
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

A jövő hét elején nyugodt őszi idő várható 11 és 17 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel, a hét második felében változékonyra fordul az időjárás 13-20 fok közötti maximumokkal és élénk, helyenként erős széllel az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint.


Ma napos idő várható, helyenként fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél helyenként megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható.

Kedden fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, majd délutántól északnyugat felől átmenetileg vastagabb felhők is érkeznek, azonban csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10-15 fok között alakul.

Szerdán délnyugat felől újból fátyolfelhőzet érkezik, így egyre szűrtebb napsütés valószínű, azonban késő délután vastagabb felhők is érkeznek, amelyekből a nap vége felé már előfordulhat a Dunántúlon kisebb eső. Reggelre döntően 0 és plusz 6 fok közé csökken a hőmérséklet, délutánra 11 és 17 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtökön északkeleten inkább zárt, másutt változó mennyiségű és vastagságú felhőzet várható, elszórtan valószínű eső, zápor, kelet felé növekvő eséllyel. Megélénkül, megerősödik a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 23 fok között alakul.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, elszórtan lehet eső, zápor, akár zivatar is. A délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Reggel 5, 14, délután 13, 25 fokra lehet számítani.