EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Ez az igazi nagycsalád! Ötös ikreket szült egy hétgyermekes anyuka

Egészség
10perc.hu
9 hónapja
Kiemelt kép: msn.com/EPA

Egy brit–lengyel házaspár nemrég bővítette egyébként is népes családját, az újszülöttek a várandósság hetedik hónapjában, császármetszéssel jöttek világra.

Igazi szenzáció! Egy lengyel–brit párnak, Dominika és Vince Clarke-nak a lengyelországi Krakkói Egyetemi Kórházban születtek ötös ikrei – írta az msn.com. Az új jövevények a Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose és Arianna Daisy nevet kapták. Az újszülöttek a várandósság hetedik hónapjában, császármetszéssel jöttek világra.

„Egy ilyen terhesség 52 millióból egyszer fordul elő. Matematikus vagyok, szeretem az ilyen statisztikákat. Még a lottónyereménynek is nagyobb az esélye” – mondta az anyuka.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, az elmúlt 10 hétben a férj, Vince otthon maradt, és vigyázott a másik hét gyermekükre, míg Dominika megfigyelés alatt maradt a kórházban. Ryszard Lauterbach professzor arról számolt be, hogy a három lánygyermeknek légzéstámogatásra volt szüksége, míg a két fiúnak gépi lélegeztetésre. „Most mind az öt csecsemő légzéstámogatást kap: ez nagyobb reményt ad arra, hogy a tüdő jobban és gyorsabban fejlődjön” – mondta az orvos.