EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Nincs házszámod? Akkor 150 ezer forintos bírság fenyeget

Belföldi hírek
10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Pixabay

A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie.

Közleményben hívja fel a figyelmet a székesfehérvári önkormányzat a házszám meglétének, olvashatóságának fontosságára. A mentők, a tűzoltók, a rendőrök és persze a postások számára is kiemelkedően fontos, hogy ezek alapján tudjanak tájékozódni – írja a feol.hu.

Törvényi előírás és saját érdek is a házszám megfelelő feltüntetése az ingatlanokon. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos feladata, hogy feltűntesse a házszámot. A tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni.


50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság is kiszabható arra, akinek nincs házszáma     Fotó: Pixabay


A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Ha ez nem lehetséges, úgy a házszámtáblát az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyen kell elhelyezni – áll a jogszabályban.

50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság is kiszabható arra, aki nem tartja be, nem teljesíti ezt a kötelezettséget.