EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Ezúttal már a diákokat fújta le a rendőrség könnygázzal, amikor a státusztörvény ellen tüntetve kordont bontottak

Belföldi hírek
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: RTL Híradó

Több tüntető már eleve gázmaszkkal érkezett a Karmelitákhoz, ahol a kerítés áttörését követően vetett be könnygázt a rohamrendőrség.

Diákok és tanárok is demonstráltak a státusztörvény ellen Budapesten. A közoktatásért felelős Belügyminisztérium a törvénytervezetről tegnap egyeztetett a pedagógus szakszervezetekkel. A PDSZ szerint történt ugyan előrelépés, de nem elégszenek meg ezzel – számolt be minderről az RTL Híradója.

A Telex tudósítása szerint a tüntetés résztvevői a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostorhoz vonultak, ahol tömött rendőrsorfal várta őket. A hvg.hu azt írja, hogy a tüntetők tejszínhabos flakonokat próbáltak átadni a rendőröknek. A rendőrök felszólították a demonstrálókat, hogy fejezzék be az előre nyomulást, lépjenek hátrébb, és intézkedést helyeztek kilátásba.


A veszprémi Lovassy László Gimnázium is tiltakozik a státusztörvény ellen    Fotó: 10perc.hu


A diákok nem hátráltak, többen maszkot viseltek, hogy a könnygáztól védjék magukat. Leültek a rendőrsorfal előtt, egy diák pedig átugrott a Karmelitát körülzáró kordonon, illetve a kerítés egy részét áttörték. A rendőrök a tüntetők útját állták, dulakodás alakult ki, kétszer is könnygázt vetettek be, amire a tömeg „Gyerekekre könnygáz”, "Rendőrállam” és „Hazaárulók” skandálással reagált.

Ezután békésebbé vált a hangulat, a rendőrök az építési terület előtt megálltak, és a tüntetők sem akarták előrébb nyomni őket.