EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

A gazdák révbe érhetnek - Törvény tilthatja a földadót

Belföldi hírek
10perc.hu
8 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

A gazdaszervezetek képviselői márciusban adták át Nagy István agrárminiszternek azt a 120 ezer aláírást, amelyet a földadó elleni petícióban gyűjtöttek.

Úgy tűnik, a gazdaszervezetek eredményes küzdelmet folytatnak a földadó eltörlése érdekében. Ugyanis az Agrárminisztérium bejelentette, már dolgozik a földadó eltörlését célzó törvényjavaslaton. Előzményként a gazdaszervezetek képviselői márciusban adták át Nagy István agrárminiszternek azt a 120 ezer aláírást, amelyet a földadó elleni petícióban gyűjtöttek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs szerint az aláírás mennyisége egy komoly társadalmi igényt jelez, egyfajta nyomás a kormányon. Bízik abban, hogy a gazdák számára kedvező döntés születik, ugyanis úgy gondolják, hogy rendkívül káros és felelőtlen döntés a földadó bármilyen formája.

„Meghallottuk a kérést, és meg is tesszük a szükséges lépéseket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját, és ennek jogszabályban is érvényt fogunk szerezni" - fogalmazott Nagy István agrárminiszter. Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke hozzátette, az erről szóló törvényjavaslatot a gazdaszervezetek és a kormányzat szereplői közösen fogják kidolgozni és benyújtani az Országgyűlés elé.