EUR: 380,12 Ft
USD: 347,01 Ft
CHF: 394,37 Ft
GBP: 438,24 Ft
RON: 76,44 Ft
RSD: 3,24 Ft

Itt a kormány válasza! Senki véleménye nem számít, április 30-ig marad az élelmiszereken az ársapka

Belföldi hírek
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem foglalkozik a kormány az ársapka által generált áremelkedésekkel, kijelentették, az élelmiszerárstopok a magyar lakosságot védik a brüsszeli szankciók okozta inflációtól.

Mint azt a 10perc.hu is megírta, sajtóinformációk szerint a szerdai kormányülésen foglalkoztak volna az élelmiszerek hatósági árának kivezetéséről. Ugyanis immár a társadalom nagy része, valamint szinte minden szakmai szervezet az árstop megszüntetése mellett érvelt, mondván az ársapka miatt emelkedett az egekbe a többi élelmiszer ára.

Nos, már ma megjött a kormány válasza. „Az élelmiszerárstopok a hatályban lévő döntés szerint április 30-ig lesznek érvényben” - közölték az atv.hu kérdésére az Agrárminisztérium részéről. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés.

Hozzátették a szokásos propagandát is, miszerint az élelmiszerárstopok a magyar lakosságot védik a brüsszeli szankciók okozta inflációtól és áremelkedéstől. Ez pedig azt jelenti, hogy a kormány következő ülésén, azaz szerdán nem lesz napirenden az élelmiszerárstop.