EUR: 380,12 Ft
USD: 347,01 Ft
CHF: 394,37 Ft
GBP: 438,24 Ft
RON: 76,44 Ft
RSD: 3,24 Ft

Örülhetnek a szépkorúak – nyáron jöhet az újabb nyugdíjemelés

Belföldi hírek
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Farkas András nyugdíjszakértő szerint az infláció elszabadulása miatt már júniusban jöhet a következő korrekció.

A 15 százalékos év eleji nyugdíjemelés rekordnak számít, az infláció mértéke miatt azonban a nyugdíjszakértő biztos abban, menet közben újabb emelésre lesz szükség - írta az infostart.hu.

"Ez a 15 százalék a legmagasabb emelés, ami valahol volt a magyar nyugdíjak történetében. Ám nagyon úgy néz ki, hogy ez sem lesz elegendő a 2023-as infláció ellenében" – mondta Farkas András, a nyugdijguru.hu alapítója.

A szakértő szerint azonban a nagymértékű emelést is gyorsan el fogja értékteleníteni a még mindig növekvő ütemű infláció, ezért ismét szükség lesz az évközi nyugdíjemelésekre.

"Nagyon nagy valószínűsége van annak, hogy még júniusban vagy júliusban, mint 2022-ben, bekövetkezik majd egy rendkívüli emelés" – mondta Farkas András.

Az atv.hu cikke szerint a szakértő ezért azt javasolja, hogy rendszeresebbé kell tenni a nyugdíjemelést, mert ennyire elszaladó inflációs közegben, ha csak utólag korrigálják a januári emelést, akkor a nyugdíjasokat kényszerítik arra, hogy hitelezzék a magyar államot.